22. 3. 2016

Krémový "majonézový" šalát bez majonézy, so smotanou a jogurtom




Recept
Zemiaky 1,5 kg
Mrazená zmes hrášok a mrkva 350 g
1 veľká cibuľa
1 smotana
balenie bieleho bio jogurtu 400g
3 kusy zaváraná uhorka
2 PL horčica
2 PL šťavy zo zaváraných uhoriek
2 - 3 PL prevarenej vody
3 PL olivový olej na záver
čierne korenie
soľ 1 kopcová kávová lyžička

Postup

  1. Ošúpané zamiaky po vrch zalejeme vodou a uvaríme, kým zmäknú - dájú sa prekrojiť vidličkou.
  2. Zeleninu podusíme v hrnci na pare kým zmäkne.
  3. Cibuľku ošúpeme a pokrájame na drobno.
  4. Zo zaváraných uhoriek 3 vyberieme a tiež nakrájame na jemno.
  5. Počkáme, kým zemiaky a zelenina vychladnú (pol hodinu) a zemiaky pretlačíme cez mriežku na kocky.
  6. Do misky dáme pretlačené uvarené zemiaky, uvarenú zeleninu, nakrájanú surovú cibuľku, nakrájané zavárané uhorky, 1 smotanu a balenie 400g bieleho jogurtu.
  7. Pridáme 2 PL horčice, 2 PL šťavy zo zaváraných uhoriek, 3 PL olivového oleja, soľ a čierne korenie. 
  8. Aby šalát nebol príliš hustý, zriedime ho dvomi alebo tromi polievkovými lyžicami prevarenej vody.
  9. Šalát odložíme do chladničky a o hodinu ho ešte dochutíme podľa našej chuti korením alebo soľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...