25. 11. 2016

Recept: Rýchly dezert - varené jablká so škoricou a mandľami



Samotné jablká varené v horúcej vode sú sladké a škorica z nich navyše urobí dezert, ktorý je naozaj ľahký na prípravu. Ideálne jedlo pre neohlásenú návštevu alebo ako raňajky cez víkend. :)

Recept:

1-2 jablká
škorica
trstinový cukor
hrsť mandle
polovička polievkovej lyžice kokosový olej (nemusí byť)
iné napríklad kakao

Postup
1. Jablká ošúpeme a nakrájame ich na mesiačiky alebo kocky

2. Dáme ich do hrnca a pridáme približne pol hrnčeka vody

3. Necháme ich variť 10 minút pod pokrievkou. ak treba dolejeme vodu

4. V mixéri rozdrvíme mandle

5. Uvarené jablká vyberieme a zamiešame s kokosovým olejom. 

6. Jemne posypeme škoricou, nasekanými mandľami a trochou trstinového cukru, prípadne kakaom.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...