12. 6. 2017

Fazuľová polievka s ryžovými rezancami



Recept (4 porcie)
1 a pol hrnček veľkej červenej fazule
2 mrkvy
1 cibuľa
bobkový list 2 kusy
1 kopcová lyžička vegeta 
1 zarovnaná kávová lyžička soľ
olivový olej
ryžové rezance
ak chceme smotana

Postup

1. Fazuľu deň vopred (12 hodín) zalejeme do veľkej misky vodou a necháme cez noc stáť.

2. Po dvanástich hodinách vodu zlejeme a fazuľu opláchneme.

3. Fazuľu dáme do hrnca a zalejeme ju čistou vodou. Pridáme bobkový list, ošúpanú cibuľu a dve nakrájané mrkvy. Ochutíme vegetou.

4. Všetko spolu necháme variť aspoň hodinu, kým fazuľa úplne nezmäkne. Počas varenia budeme musieť priliať ešte 1-2 hrnčeky vody. Pred dovarením pridáme ešte 1 zarovnanú kávovú lyžičku soli. 

5. Medzitým si uvaríme ryžové rezance podľa návodu na obale, približne 10 minút. 

6. Vyberieme bobkový list a pridáme 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. 

7. Polievku naservírujeme na tanier spolu s naberačkou ryžových rezancov. Ak máme chuť, pridáme do taniera polievkovú lyžicu smotany.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...